Schoenmaat berekenen

Hoe kan ik het beste mijn schoenmaat berekenen?

Je schoenmaat berekenen kan erg handig zijn wanneer je online gaat winkelen. Want schoenen die in de verkeerde maat zijn besteld, zitten natuurlijk niet erg lekker.

De juiste schoenmaat

Om de juiste schoenmaat te kunnen berekenen, heb je twee verschillende maten nodig. Namelijk de lengte van je voet, deze bereken je door de voet van het voorste puntje van je teen te meten tot aan het achterste gedeelte van de hak. En de breedte van je voet, deze meet je door rondom de voorvoet te meten. Het is handig om beide voeten even op te meten, de meeste voeten zijn namelijk niet helemaal van gelijke grootte.

MySize app

Wanneer je beide voeten hebt opgemeten, kan je de lengte- en breedtematen invoeren in de MySize app. Vervolgens ga je naar een webshop die jij leuk vindt, en koppel je de gegevens van MySize app aan de maattabel van de webshop.

Buitenlandse schoenmaten

Voor schoenmaten heb je veel verschillende soorten maten die gehanteerd worden. Zo heb je de Europese schoenmaat zoals wij die kennen. Maar ook de Engelse schoenmaat en de Amerikaanse schoenmaat. Tussen deze verschillende soorten schoenmaten zit erg veel verschil, waardoor het vinden van de juiste schoenmaten best lastig kan zijn.

Online schoenen aanschaffen

Door de juiste maten van de voet in te voeren in de MySize app, heb je nooit meer last van lastige buitenlandse schoenmaten tijdens het online shoppen. Voor Mysize app maakt het namelijk niet uit welke soort schoenmaten de webshop hanteert. Met de juiste maten bij de hand berekent MySize app zo welke schoenmaat je moet hebben.

Lees hier meer over de app

appstore1

Stap 1

Download de App GRATIS in de Appstore

registreren

Stap 2

Maak je profiel aan en upload een foto van jezelf

maten

Stap 3

Meet je omvang- en lengte maten op in centimeters, en voer ze per onderdeel in.