Schoenmaat bepalen

Hoe kan ik het beste de juiste schoenmaat bepalen?

Je schoenmaat bepalen kan erg handig zijn wanneer je online schoenen gaat bestellen. Want wat is er nou vervelender dan de juiste schoen in de verkeerde maat bestellen?

Schoenmaat bepalen

Om de juiste schoenmaat te bepalen heb je twee maten nodig. Namelijk de lengte van je voet, deze bereken je door de voet van het voorste puntje van je teen te meten tot aan het achterste gedeelte van de hak. En de breedte van je voet, deze meet je door rondom de voorvoet te meten.

Soorten schoenmaten

Helaas is het niet heel makkelijk om de juiste schoenmaat te bepalen. Er zijn namelijk verschillende soorten maten die worden gehanteerd voor de schoenmaat. Zo heb je de Europese schoenmaten zoals wij die kennen. Maar ook de Engelse schoenmaten en de Amerikaanse schoenmaten. Deze twee buitenlandse schoenmaten verschillen compleet van de Europese schoenmaat.

Online schoenen kopen

Door de juiste maten van de voet in te voeren in de MySize app, heb je nooit meer last van lastige buitenlandse schoenmaten tijdens het online shoppen. Met de juiste schoenmaten bij de hand, koppel je zo de gegevens aan een webshop. De maattabel laat dan zien welke schoenmaat je moet hebben.

Maten bij de hand

Maar MySize app is niet alleen handig bij het bepalen van je schoenmaten online. Ook wanneer je naar fysieke schoenwinkels gaat om te shoppen is het handig wanneer je de maten van je voet bij de hand hebt. Zo kan je ook hier makkelijk de juiste schoenmaat bepalen. Handig voor jezelf, en voor de winkelmedewerker die maar één keer naar het magazijn hoeft te lopen.

 

Lees hier meer over de app

appstore1

Stap 1

Download de App GRATIS in de Appstore

registreren

Stap 2

Maak je profiel aan en upload een foto van jezelf

maten

Stap 3

Meet je omvang- en lengte maten op in centimeters, en voer ze per onderdeel in.