Retouren verlagen

Hoe kan ik het aantal retouren verlagen?

MySize app is niet alleen heel erg handig voor het winkelend publiek. Ook voor webshops is het een uitkomst. Door het gebruik van MySize app bestelt de klant namelijk nooit meer een verkeerde maat. Dit is erg gunstig voor het verlagen van het aantal retouren.

Verschillende maten

Wanneer een klant online aan het winkelen is, komt het vaak voor dat hij of zij één kledingstuk in verschillende maten besteld. Dit betekent dus dat de klant in ieder geval één van de kledingstukken weer retourneert naar de webshop.

Kostenbesparing

Veel retouren kosten handenvol tijd en geld voor een webshop. Terwijl veel webshops  geen of weinig kosten in rekening brengen voor het retourneren van artikelen. Het is natuurlijk erg klantvriendelijk om weinig of geen kosten te vragen voor retouren, maar het is niet erg kosten- en milieubewust voor de webshop zelf. Voor één artikel dat geretourneerd wordt moet er namelijk een auto rijden en moet het artikel worden gekeurd op kwaliteit voor hij weer opnieuw opgestuurd kan worden naar de volgende klant.

Retouren verlagen

Daarom is het van groot belang voor webshops om het aantal retouren te verlagen. Met de MySize app heeft de klant altijd de juiste maten bij de hand. Hierdoor hoeft hij of zij slechts één maat in plaats van meerdere maten te bestellen van een kledingstuk. Hierdoor krijgt een webshop alleen nog maar kleding retour, die niet aan de wensen voldoet van de klant (maar die wel past).

 

Lees hier meer over de app

appstore1

Stap 1

Download de App GRATIS in de Appstore

registreren

Stap 2

Maak je profiel aan en upload een foto van jezelf

maten

Stap 3

Meet je omvang- en lengte maten op in centimeters, en voer ze per onderdeel in.