Cupmaat berekenen

Hoe kan ik het beste mijn cupmaat berekenen?

Het berekenen van de juiste cupmaat kan soms lastig zijn. Niet alle bh’s zitten hetzelfde en daarom biedt de Mysize app de mogelijkheid om altijd je juiste cupmaat te weten. Erg handig als je je bh’ s vaak online koopt. Maar ook wanneer je naar fysieke winkels gaat, is het handig om de juiste maten al te weten. Door eenmalig je cupmaat te berekenen en je maat op te slaan in de Mysize app koop je altijd de perfecte bh!

Cupmaat berekenen

Voor de juiste cupmaat hoef je slechts twee lichaamsdelen op te meten en in te voeren in de MySize app.

Borstkasomvang

Allereerst meet je de borstkasomvang, dit is het gedeelte gelijk onder de borst. Neem een centimeter en zorg dat de centimeter aan de voor- en achterkant recht zit. Er mag geen speling zitten in de centimeter, maar hij moet ook niet te strak zitten.

Cupmaat

De tweede maat die je meet voor de juiste BH maat is de cupmaat. Voor het meten van je cupmaat, meet je het volle gedeelte van je borst op. Doe dit bij voorkeur wanneer je een goed zittende BH draagt.

Maattabel

Wanneer beide lichaamsdelen op de juiste manier zijn opgemeten en ingevoerd in de MySize app, kan je de maten gemakkelijk linken aan een maattabel van een winkel. Het maakt hierbij niet uit of je online een BH gaat kopen, of in een fysieke winkel. MySize app kan in beide gevallen de maten linken aan de winkel waar je een BH wilt aanschaffen.

 

Lees hier meer over de app

appstore1

Stap 1

Download de App GRATIS in de Appstore

registreren

Stap 2

Maak je profiel aan en upload een foto van jezelf

maten

Stap 3

Meet je omvang- en lengte maten op in centimeters, en voer ze per onderdeel in.