Broekmaat

Hoe kan ik het beste mijn broekmaat meten?

Of je nou een lange broek, korte broek of driekwart broek zoekt. Met MySize app vind je altijd de juiste maat. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan snel verder!

Broekmaat meten

Welke broekmaat je hebt, hangt van verschillende lichaamsmaten af. Daarom moet je voor de perfecte broekmaat een aantal dingen meten.

Met het meetlint erbij

Allereerst meet je je heupomvang, dit doe je door met een meetlint het breedste gedeelte van je heupen te meten. Daarna meet je de lengte van je benen vanaf de kop van de heup tot en met de enkel. Verder kan het voor de juiste broekmaat handig zijn om de omvang van de bovenbenen te meten. Dit doe je door de bovenbenen vanaf ongeveer 4 centimeter onder de bilplooi te meten. Ben je van plan om een korte of driekwart broek aan te schaffen? Dan kan je ook nog de kuiten meten. De kuiten meet je vanaf de grootste omvang van de kuit.

Voorbeeld

Wil je nog meer weten over hoe je het beste je broekmaat kan meten? Het voorbeeld voor vrouwen vind je hier, en voor mannen klik je hier.

Invoeren en opslaan

Heb je alles opgemeten wat je nodig hebt? Voer dan je maten in in de MySize app, en vind vanaf nu altijd de juiste broekmaat!

 

Lees hier meer over de app

appstore1

Stap 1

Download de App GRATIS in de Appstore

registreren

Stap 2

Maak je profiel aan en upload een foto van jezelf

maten

Stap 3

Meet je omvang- en lengte maten op in centimeters, en voer ze per onderdeel in.