BH maat berekenen

Hoe kan ik het beste mijn BH maat berekenen?

Een mooie BH aanschaffen vinden veel vrouwen vaak erg leuk om te doen. Toch blijkt dat een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen een verkeerde BH maat draagt. Een BH in de juiste maat zit niet alleen een stuk lekkerder dan een BH in de verkeerde maat, het biedt ook veel meer ondersteuning voor de borsten.

BH maat berekenen

Om de juiste BH maat te berekenen heb je slechts twee maten nodig.

Borstkasomvang

Allereerst meet je de borstkasomvang, dit is het gedeelte gelijk onder de borst. Neem een centimeter en zorg dat de centimeter aan de voor- en achterkant recht zit. Er mag geen speling zitten in de centimeter, maar hij moet ook niet te strak zitten.

Cupmaat

De tweede maat die je meet voor de juiste BH maat is de cupmaat. Voor het meten van je cupmaat, meet je het volle gedeelte van je borst op. Doe dit bij voorkeur wanneer je een goed zittende BH draagt.

Maattabel

Wanneer beide lichaamsdelen op de juiste manier zijn opgemeten en ingevoerd in de MySize app, kan je de maten gemakkelijk linken aan een maattabel van een winkel. Het maakt hierbij niet uit of je online een BH gaat kopen, of in een fysieke winkel. MySize app kan in beide gevallen de maten linken aan de winkel waar je een BH wilt aanschaffen.

Gespecialiseerde BH winkels

Toch niet helemaal zeker of je de maten juist hebt opgemeten? Een gespecialiseerde BH winkel kan je altijd helpen met het opmeten van de juiste maten. Als je de maten vervolgens invoert in MySize app, vind je voortaan altijd een BH in de juiste maat.

 

Lees hier meer over de app

appstore1

Stap 1

Download de App GRATIS in de Appstore

registreren

Stap 2

Maak je profiel aan en upload een foto van jezelf

maten

Stap 3

Meet je omvang- en lengte maten op in centimeters, en voer ze per onderdeel in.